reede, 3. märts 2017

Sõpruseterad- Mis need on?

Oleme rõõmsad ja tegusad 5-6 aastased lapsed Perepesa rühmast lasteaiast Kikas. Ning sel kevadel võtame osa projektist "Sõprusetera". See blogi saab olema selle põneva seikluse kajastajaks.

Vahvast Räpina Aianduskooli projektist "Sõprusetera"  kuulsime paar kuud tagasi ja mõte osaleda tekkis kohe. Meie lasteaia teised rühmad on ka varasematel aastatel taimede istutamisprojektidest osa võtnud. Lastele meeldis see väga ja leian, et alati on tore üheskoos midagi kasvatada ja selle arengut jälgida. Seega ei kõhelnud hetkegi ja panime ka oma rühma kirja. 


Projekti "Sõprusetera" tutvustav video:


Toredad seemned saabusid meile märtsi esimestel päevadel. Koos väikese iseloomustusega. Tegu on kahte erinevat sorti hernestega:

ERME- Keskvarajane, hea maitsega sort. Saagikas, poolkõrge (65-90 cm), kaun keskmise suurusega, terava tipuga, kaunas 8-9 tera.
VALMA- Varavalmiv, hea maitsega sort. Madalakasvuline (35-55 cm), kaun keskmise suurusega, terava tipuga, terade arv kaunas 6-9.


Ülesanne on  herned üheskoos mulda panna ja nende arengut  12 nädala jooksul jälgida.
Enne aga tuleb mõlemast sordist pooled  ( 5 tk) vette likku panna. Seega tekib meile 4 erinevat katsetaime gruppi. Märgime üles esimesed tärkamised, õied, kaunad, mõõdame taimede kõrgusi. Saab põnev olema.

Lapsed on juba väga põnevil. Täna õhtul paneme seemned mulda ja püüame seda teha etteantud video järgi. "Ei jõua õhtut ära oodata"- on lause, mis lastelt enne lõunaunne jäämist kõlas.

Edaspidi hakkame siia blogisse lisama pilte, kuidas hernetaimede elu meie Perepesa rühmas läheb.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar